Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis joi că a ales să se izoleze la domiciliu, după ce a aflat că a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19.
„Am aflat astăzi (joi-n.r.) că am intrat recent în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19. Din fericire nu mă simt rău, nu am vreun simptom specific, dar urmez protocolul și m-am izolat”, a scris pe pagiana sa de Facebook Bogdan Gheorghiu.
Ministrul Culturii a mai scris că după ce va face testul și va afla rezultatul, va analiza care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze.
„Până atunci, lucrez de acasă, iar echipa mea are grijă ca lucrurile să decurgă normal. Așa cum scriam dimineață, faceți tot posibilul să rămâneți sănătoși”, a mai afirmat ministrul Culturii.
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat joia trecută, într-o conferință de presă că schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural, anunțată de oficială în noiembrie anul trecut, a fost finalizată la nivelul Ministerului Culturii și a fost trimisă la Ministerul Economiei, iar cei care au nemulțumiri se pot adresa ministerelor de resort.
Schema de ajutor pentru domeniul cultural, cu un buget estimat la 100 de milioane de euro, sub formă de granturi, a fost anunțată, în noiembrie 2020, înaintea alegerilor parlamentare, de vicepremierul de la acea dată, Raluca Turcan, alături de ministrul Culturii de atunci si din prezent, Bogdan Gheorghiu.
Ministrul a mai anunțat că schema de ajutor pentru sectorul cultural a fost finalizată la nivel de Ministerul Culturii și pleacă pe circuit spre Ministerul Economiei, unde va fi supusă analizei și la nivel guvernamental și poate fi perfecționată, în funcție de nemulțumirile celor vizați.
Modul în care autoritățile s-au implicat în ajutorarea sectorului cultural a stârnit un val de critici în domeniu, de la artiști și organizații independente care reclamau că schema favorizează organizatorii de evenimente. Mai recent, Alexander Nanau, regizorul filmului documentar „Colectiv”, a anunțat marți că refuză o decorație propusă de președintele Klaus Iohannis, în 15 ianuarie, ca reacție la felul în care statul a gestionat această situație. „După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero”, a transmis Alexander Nanau.